Modelet e Aparateve të Dëgjimit

  1. Kreu
  2. Aparate Degjimi
  3. Modelet e Aparateve te Degjimit

Aparatet e Degjimit

Vendosja e një aparati dëgjimi apo proteze akustike rekomandohet në rastin e dëmtimit të rëndë deri në të thellë të nervit të dëgjimit, otosklerozës, traumave të hershme akustike, të rinjve me shurdhësi të lindur, dëmtimit të nervit në fëmijëri gjatë gjendjeve virale, gjendjeve hipertermike, si dhe kur mjeku ORL nuk rekomandon zgjidhje me ndërhyrje kirurgjikale apo trajtime medikamentoze.

Aparatet e dëgjimit, sot janë 100% dixhitale dhe funksionojnë një sajë të një mikrocipi kompleks që pëbëhet nga:
null
Mikrofoni, që kap tingullin
null
Çipi kompjuterik, që amplifikon dhe proçeson tingullin
null
Folësi, që dërgon sinjalin në vesh, dhe bateria.

Aparate Degjimi BTE – Behind the ear

Aparate Dëgjimi BTE, aparate mbas veshit sic e thotë dhe vetë fjala vendosen mbas veshit dhe falë formës së tyre te harkuar puthiten shumë mirë me të. Për të përcjellë tingujt në kanalin e veshit përdoret nje tub transparent bashkangjitur me të dhe proteza e veshit. Këto lloj aparatesh dëgjimi përdoren zakonisht kur rënia e dëgjimit është shumë e rëndë.

Aparate Degjimi RIC – Receiver In the Canal

Ashtu si aparatet e degjimit BTE, këto lloj aparatesh dëgjimi vendosen mbas veshit njësoj si ato që folëm më lartë, por i vetmi ndryshim është që tubi zbret nga aparati dëgjimit drejt kanalit të veshit dhe është shumë i hollë dhe i pa dukshëm. Këto lloj aparatesh dëgjimi përdoren zakonisht kur rënia e dëgjimit është e shkallës së mesme.

Aparate Degjimi ITE – In the ear

Këto lloj aparatesh dëgjimi vendosen në kanalin e veshit dhe lejojnë përmirësimin e një gamë të madhe të rënieve të dëgjimit duke përfshirë dhe ato të rëndat. Është i vetmi aparat dëgjimi që ka potenciometër volumi.

Aparate Degjimi CIC – Completely in Canal

Ky lloj aparati dëgjimi vendoset tërësisht në kanalin e veshit dhe është pothuajse i padukshëm. Tashmë është arritur të prodhohet aparat CIC edhe për gjendje të rënda dëgjimi.

Aparate Degjimi IIC – Invisible in Canal

Është aparati më i vogël që është prodhuar ndonjëherë. Vendoset shumë thellë në kanalin e veshit dhe përdoret në raste kur dëmtimi i dëgjimit është i lehtë. Është tërësisht i padukshëm.

Një nga sfidat e mjekëve ORL, por dhe audiologëve për shoqërinë tonë mbetet mposhtja e mentalitetit të pacientëve të rinj në moshë, si dhe individëve mbi 50 vjeç, se të vendosësh aparat dëgjimi nuk të bën të dukesh më i vjetër në moshë.

Hezitimi për t’u pajisur me aparat dëgjimi, veçanërisht në rastin e fëmijëve me rënie të lindur të dëgjimit ndikon dukshëm në zhvillimin psikosocial të tyre, si dhe shoqërohet me vonesë në të folur dhe në zhvillimin gjuhësor, mosreagim ndaj zhurmave të mëdha, performancë të ulët në shkollë, probleme të sjelljes etj.

Ndërkohë për pacientët e rinj që e zbulojnë në mënyrë rastësore dëmtimin e nervit të dëgjimit për arsye të akomodimit me atë nivel dëgjimi, rekomandohet vendosja e menjëhershme e aparatit të dëgjimit për ta mbajtur në tonus nervin e dëgjimit, si dhe për të përmirësuar cilësinë e jetës së pacientit.

Megjithëse një pacient, arrin të përfitoj dukshëm dhe nga përdorimi i një aparati degjimi, është e rekomandueshme vendosja e dy të tillave. Kjo për arsye të perceptimit të koordinuar nga të dy veshët të valëve zanore dhe dëgjim më të mirë.

Aparati i dëgjimit blihet aty ku jeton sepse ka nevojë për mirembajtje, ngritje graduale të volumit të zërit, gjë që bëhet në mënyrë dixhitale pranë Salaj Akustik. Aparatet e Dëgjimit në klinikën tonë ofrohen me 2 vjet garanci dhe janë me jetëgjatësi mesatare që shkon deri në 8 – 10 vjet.

Pse të zgjidhni
Salaj Akustik

Të gjitha shërbimet tona të kujdesit shëndetësor të dëgjimit ofrohen bazuar sipas standarteve të Bashkimit Europian. Ne vendosim pacientët tanë ekzistues të parët, duke u siguruar që t’ju shohim sa më shpejt që të jetë e mundur, duke u siguruar që po dëgjoni sa më qartë që të jetë e mundur.

Shërbimet tona të dëgjimit janë plotësisht pa asnjë detyrim. Pacientët që përdorin gamën tonë të gjerë të shërbimeve dhe investojnë në gamën tonë të aparateve të dëgjimit, arrijnë rezultatet më të mira. Pacientët tanë marrin përmirësimin më të mirë të dëgjimit gjatë periudhës më të gjatë kohore. Ne e arrijmë këtë duke shpenzuar kohën e nevojshme me pacientët tanë duke vlerësuar se cilat janë kërkesat e tyre. Ekipi ynë klinik më pas u ofron pacientëve tanë shërbime të vazhdueshme akordimi dhe ndjekjeje kur ata kanë nevojë.

Ne jemi në gjendje të ofrojmë ndihmë për humbjen e dëgjimit në një gamë gjithnjë e më të zgjeruar të vendndodhjeve klinike në Shqipëri.

Klinika e Dëgjimit, Tiranë

Në klinikën tonë moderne në qendër të Tiranës, ne mund t’ju ndihmojmë me çdo lloj dëmtimi të dëgjimit.

Klinika e Dëgjimit, Vlorë

Klinika e dëgjimit e sapohapur në Vlorë është vendi i duhur për të gjitha nevojat tuaja të dëgjimit nëse jetoni në afërsi të qytetit të Vlorës

Klinika e Dëgjimit, Fier

Klinika jonë e dedikuar e dëgjimit është vendi i duhur për të gjitha nevojat tuaja të dëgjimit nëse jetoni në afërsi të Fier.

Klinika e Dëgjimit, Elbasan

Vendndodhja jonë në Elbasan mund të plotësojë të gjitha nevojat tuaja të dëgjimit, nga heqja e dyllit të veshit deri te aparatet e avancuara të dëgjimit.

Klinika e Dëgjimit, Prishtinë

Klinika jonë e dedikuar e dëgjimit është vendi i duhur për të gjitha nevojat tuaja të dëgjimit nëse jetoni në afërsi të Prishtinës.

Klinika e dëgjimit Salaj Akustik
Angazhimi ndaj pacientëve

Humbja e dëgjimit mund të jetë izoluese dhe e vështirë për t’u pranuar, për shkak të kësaj ne e trajtojmë çdo pacient me kujdes dhe mirëkuptim dhe i kushtojmë vëmendje të veçantë nevojave të tyre individuale të dëgjimit.

Klinika e dëgjimit Salaj Akustik e di se çdo lloj dëmtimi i dëgjimit mund të çojë në ndjenja të izolimit dhe zhgënjimit. Ne krenohemi që trajtojmë çdo pacient me respekt, kujdes dhe mirëkuptim dhe i kushtojmë vëmendje të veçantë nevojave dhe buxhetit tuaj individual të dëgjimit.

Ekipi ynë klinik është i përkushtuar t’ju ofrojë shërbimin më të mirë të cilësisë në kujdesin shëndetësor të dëgjimit. Ne premtojmë të garantojmë kënaqësinë e dëgjimit tuaj.

Përkushtimi ynë

Partneritet Efikas

Rrjetëzimin dhe partneritetin efikas për të ndikuar në cilësinë e shërbimit shëndetësor të ofruar dhe vëmendjen publike ndaj rëndësisë së dëgjimit përmes një fryme bashkëpunuese ndërmjet kompanive partnere, si dhe specialistëve ORL

Inovativ në shërbime dhe produkte

Salaj Akustik gjithmonë ka mundur të ofrojë shërbimet dhe produktet më inovative në fushën e protezimit akustik në Shqipëri.

Pjesëmarrës në seminare

Salaj Akustik, vazhdimisht investon në trajnimin e stafit më teknologjitë më të fundit dhe është aktiv në të gjitha eventet e organizuara nga partnerë dhe donatorë të mundshëm, duke qenë një aktor i rëndësishëm në përmirësimin dhe zgjerimin e këtij sherbimi në Shqipëri dhe më gjerë

Na shkruaj :)
1
Scan the code
Jemi në linjë!